У Росії масово вербують жінок із колоній на війну

В России массово вербуют женщин из колоний на войну

У Росії почали масово вербувати жінок із колоній на війну в Україні. Оскільки вони більш схильні до пропаганди, погоджуються вони охочіше за чоловіків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російський Telegram-канал "Можем объяснить".

"Бажання засуджених і не засуджених жінок йти на війну дуже велике", — розповіла засновник проекту "Русь сидящая" Ольга Романова.

За її словами, до останнього часу активне вербування жінок йшло на окупованих територіях. За даними правозахисниці, близько 50 жінок завербували з колонії в окупованому Сніжному (Донецька область), ще 100 зечок взяли з колоній з півдня Росії.

"На відміну від чоловіків, жінки у в'язниці вкрай схильні до пропаганди. Ми можемо чекати новин і з інших жіночих зон. І жінки навіть більше хочуть воювати", — розповіла правозахисниця.

Ще близько 30 засуджених жінок з ВК-7 у липецькій Новоуглянці завербувалися на війну, уклавши контракт із Міноборони РФ.

"У Липецьку було саме масове вербування. Знаю, що жінки вибували навіть із московських СІЗО", — уточнила Романова.

За свідченнями полонених зеків, про які знає Романова, жінки воюють у складі Міноборони у підрозділах штурмовиків. У багатьох позивний "Вовчиця". Їх утримують разом із чоловіками, але воюють вони окремо.

 

Джерело

Новости Украины