У Росії це викликало «вибух»: цікава деталь у заяві Ердогана щодо мирних переговорів і звільнення Мелітополя

В России это вызвало "взрыв": интересная деталь в заявлении Эрдогана по мирным переговорам и освобождению Мелитополя

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що підтримка територіальної цілісності України Туреччиною залишається непохитною.

Про це він сказав учора під час відеозвернення до учасників Кримської платформи. Окрім цього, Ердоган сказав певні слова щодо Криму, які спричинили в Росії «вибух». Президент Туреччини заявив, що Росія має повернути всі захоплені землі нашій державі.

— Наша підтримка територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України залишається непохитною. Повернення Криму та інших захоплених територій до складу України є вимогою міжнародного права, — заявив президент Туреччини.

Він наголосив, що жителі захопленого регіону мають право жити вільним, безпечним і мирним життям на своїй батьківщині. Також президент Туреччини зазначив, що сподівається на якнайшвидше звільнення всіх викрадених цивільних.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів, що термін «повернути Крим» сильно обурив країну-агресора. Голова Меджлісу пояснив, що заява президента Туреччини Ердогана свідчить про непохитність позиції країни щодо територіальної цілісності та суверенітету України в межах кордонів 1991 року. Тут Туреччина абсолютно послідовна. Однак у цій заяві була доволі цікава деталь — Ердоган наголосив, що Росія має повернути Крим згідно з міжнародним правом.

— Цей термін «повернути Крим» у Росії викликав «вибух» і обурення. Росіяни кажуть, що знову «ніж у спину», — наголосив Чубаров.

За його словами, це свідчить про слабкість Росії на сучасному етапі. Країна-агресор дедалі більше потребує певних взаємин із тими, хто готовий на них.

Нагадаємо, раніше візит Путіна до Китаю не приніс Кремлю важливих двосторонніх угод. За результатами домовленостей кремлівського диктатора виставили на посміховисько — Сі Цзіньпін елегантно поставив Путіна на місце. Країна-агресор унаслідок домовленостей постачатиме Китаю топінамбур і хрящі — і навіть на це Пекін довго не давав згоду, але «врешті-решт змилостивився».

Джерело

Новости Украины