У СБУ після заяви NYT про “українську ракету” повідомили, що РФ вдарила по Костянтинівці з С-300

У СБУ після заяви NYT про “українську ракету” повідомили, що РФ вдарила по Костянтинівці з С-300

Фото: t.me/Klymenko_MVS

За даними слідства Служби безпеки України, удар по ринку у Костянтинівці 6 вересня Росія нанесла з С-300. Про це повідомила “Українська правда” з посиланням на пресслужбу СБУ після того, як американське видання The New York Times написало про те, що удар був «трагічним нещасним випадком», до якого призвело падіння української ракети.

— За даними слідства, ворог ударив по даному цивільному об’єкту із комплексу С-300. Про це свідчать, зокрема, ідентифіковані уламки ракети, вилучені на місці трагедії, — заявили у Службі безпеки України.

Слідство досліджує низку інших матеріалів, які вказують на причетність Росії до обстрілу. Наразі досудове розслідування триває, призначено низку експертиз для встановлення всіх обставин воєнного злочину.

Раніше «УП» повідомило з посиланням на джерела, що у Сухопутних військ ЗСУ немає на озброєнні ЗРК «Бук», на який вказали журналісти The New York Times. Також, за даними іншого джерела «Української правди», «Буки» Повітряних сил ЗСУ 6 вересня не застосовувалися.

18 вересня газета The New York Times за результатами власного розслідування заявила, що удар по ринку в місті Костянтинівка Донецької області 6 вересня, який забрав життя 16 людей, був «трагічним нещасним випадком», до якого призвело падіння української ракети ППО, випущеної з установки «Бук». Подібні ракети нібито можуть збитися з курсу через несправність або пошкодження.

6 вересня внаслідок удару по Костянтинівці загинуло 16 людей та 33 постраждало. 7 вересня засновник російської розслідувальної групи Conflict Intelligence Team (CIT) Руслан Левієв заявив у випуску військового зведення на ютуб-каналі російського журналіста Майкла Накі, що ракета могла бути українською. 

Джерело

Новости Украины