У селі на Буковині горіли вінки на могилах військових: родичі вважають, що це підпал

За інформацією: Суспільне Чернівці.

У Рідківцях підпалили могили полеглих бійців. Фото: Суспільне Чернівці

На кладовищі села Рідківці Чернівецької області горіли три могили полеглих на війні військових. Родичі бійців вважають, що це міг бути підпал, бо могили розташовані на відстані одна від одної. У поліції наразі встановлюють причину загоряння. Суспільне Чернівці розповідає, що відомо про ситуацію.

Вогонь пошкодив могили трьох загиблих бійців з села. На деяких частково згоріли вінки, на одній — повністю. Зокрема, постраждала могила батька Максима Степанчука. Військовий загинув на Запоріжжі, його поховали у липні.

Про загоряння на могилах хлопець дізнався вранці та викликав поліцію. Вважає, що це був підпал, бо могили, які пошкодили, були на відстані одне від одного.

"Рано мені повідомили, що могили підпалили. Думав, може від свічки, але не може бути від свічки, бо то видно всередині. Хто міг підпалити, не знаю. Якби були якісь камери, то можливо б дізналися", – каже Максим.

Фото: Суспільне Чернівці

"Була на могилі в неділю, то нічого не було. Не можу сказати, хто б це міг зробити. Можливо, свічки, не знаю. Ну, не було свічки у нас. Чому саме ці три могили?", – каже жителька села, мати полеглого Сергія Андрусика Ольга.

У поліції розглядають дві версії

Сьогодні, 22 листопада, поліція отримала повідомлення від місцевих жителів, що на кладовищі у Рідківцях згоріли вінки на трьох могилах. Про це у коментарі Суспільному повідомила речниця нацполіції області Кароліна Маришева. Наразі поліція та працівники ДСНС обстежують місце, щоб встановити причину загоряння.

Однією з ймовірних причин розглядають полум’я зі свічок, які стояли на могилах. Версію щодо підпалу правоохоронці також будуть перевіряти.

Читати ще

Читати ще «Після похорону вирішили щороку грати футбольний турнір на його честь». Історія військового з Буковини Дмитра Грабка

Новости Украины