У селі на Чернігівщині пропонували перенаправити 150 тисяч гривень з ремонту вікон у клубі на ЗСУ чи ремонт доріг

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

На Збройні сили України, ремонт дороги та колодязів, але не на заміну старих дерев'яних вікон у сільському клубі. В селі Кархівка, що за 30 кілометрів від Чернігова місцеві жителі та депутати дискутували, куди витратити гроші, виділені з бюджету Михайло-Коцюбинської громади на потреби округу.

"Може ті вікна і потрібно відремонтувати, але є чоловіки в нас, які можуть прийти подивитися і полагодити. Виділили б якісь невеликі гроші, хай буде так. Але воно зараз не на часі. Зараз війна, які пластикові вікна на смітник?", — говорить місцева жителька Тетяна Райська.

На Кархівський старостинський округ цьогоріч у Михайло-Коцюбинській громаді виділили 150 тисяч гривень. За ці гроші в селі, зі слів старости Алли Можар, місцевий актив вирішив встановити нові вікна у тильній частині клубу.

Голова Михайло-Коцюбинської громади Ніна Ворох. ФОТО: Суспільне Чернігів"Мені після цих зборів принесли протокол зборів, 19 людей було за те, щоб встановити вікна у клубі, три було проти, і три утрималися. Вони на старостаті вирішили поставити вікна, бо це велике приміщення, будинок культури, то вирішували все на місці. Але десь не дійшли згоди, може староста не змогла пояснити. Ці кошти можна використати було на будь-що", — каже голова Михайло-Коцюбинської громади Ніна Ворох.

В селі, де до російського вторгнення проживало близько 700 людей, місцеві жителі кажуть: про збори не знали, а рішення не підтримували.

Місцева жителька Наталія Приходько. ФОТО: Суспільне Чернігів"Зараз не на часі ці вікна. Це неповага до людей, що це пройшла сесія, про це ніхто не знав. Пройшли дві сесії, а вони затверджують без людей, ніхто і не знав, який актив села був на зборах", — зазначає місцева жителька Наталія Приходько.

І просять старосту перенаправити 150 тисяч гривень на ремонт дороги, колодязів, або ж віддати на підтримку армії.

Старі дерев’яні вікна у клубі в Кархівці. ФОТО: Суспільне Чернігів

На сесії депутати Михайло-Коцюбинської громади заслухали депутатів від села Кархівки, їхні думки розділились.

Депутатка Михайло-Коцюбинської громади Людмила Лещенко. ФОТО: Суспільне Чернігів"Він не топився і топитися ніколи не буде, гатити зараз туди стільки грошей, коли люди просять поремонтувати дороги, є вулиці, які зовсім без покриття, просять купити у лікарню інгалятор, дуже багато різних проблем. Якщо вже немає куди діти ті гроші, то давайте відправимо хлопцям, які кричать он там з окопів про допомогу, якщо нам немає, де в Кархівці їх витратити", — говорить депутатка Михайло-Коцюбинської громади Людмила Лещенко.

Попри це депутати підтримали рішення щодо виділення грошей на встановлення вікон в клубі.

Новости Украины