У селі на Чернігівщині встановили нову модульну амбулаторію: коли прийматимуть пацієнтів

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Модульна амбулаторія первинної медичної допомоги. Інна Кондратьєва

У селі Чемер, що у Чернігівському районі, встановили нову модульну амбулаторію первинної медичної допомоги. Вона має понад 80 квадратних метрів, там є все необхідне медичне обладнання та меблі.

Про це Суспільному повідомила генеральна директорка КНП "Козелецький ЦПМСД" Інна Кондратьєва.

"Модульну амбулаторію привезли в серпні. Її встановили за два тижні. Ми довго чекали, коли привезуть обладнання та меблі. Амбулаторія з інклюзією і доступна для кожного пацієнта з різними вадами. Там обладнані туалети для людей з особливими потребами, також є пандус. Все відповідає стандартам. Є і кардіограми, і отоскопи, і офтальмоскопи, дефібрилятори. Там перелік дуже великий".

Інна Кондратьєва. Інна Кондратьєва

Приймати пацієнтів у новій амбулаторії планують з наступного тижня, каже Інна Кондратьєва. Там працюватимуть два лікарі. Поки вони надають медичні послуги у старому приміщенні сільської лікарської амбулаторії.

"Старе приміщення Чемерської сільської лікарської амбулаторії з 1890 року. Це був царський маєток. Амбулаторія була пошкоджена під час бойових дій на початку березня 2022-го. Там було авіабомбардування і пішли в нас тріщини".

Модульна амбулаторія. Інна Кондратьєва

Санвузол у модульній амбулаторії. Інна Кондратьєва

Загальна вартість модульної амбулаторії коштує 4,6 мільйона гривень.

"Сама амбулаторія коштує 3,8 мільйона гривень. Ліки і обладнання — понад 789 тисяч гривень. Всесвітня організація охорони здоров’я встановила модульну амбулаторію за фінансової підтримки генерального директорату Європейської комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги".

Кабінет модульної амбулаторії та лікарка. Інна Кондратьєва

Як йдеться на сайті Чернігівської ОВА, амбулаторія працюватиме під час аварійних відключень світла. Її обладнали генератором для безперебійного електроживлення.

"Амбулаторія обслуговуватиме понад 3 200 пацієнтів громади. Завдяки встановленню модульних клінік «первинки» пацієнти матимуть безперешкодний доступ до необхідного лікування. Це рішення є тимчасовим, однак воно здатне оперативно та ефективно розвʼязати нагальні питання доступності медичної допомоги вже зараз", — сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.Читати ще

Читати ще У Чернігові відкрили модульне консультативно-діагностичне відділення лікарні: які послуги там надаватимуть

Новости Украины