У село на Чернігівщині жінка придбала церковний дзвін та дитячий майданчик за гроші, які отримала після загибелі сина

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Менська міськрада

У селі Бірківка, що на Чернігівщині, мати загиблого на війні сина Ганна Кубай у пам'ять про нього оплатила громаді встановлення дитячого майданчику та церковного дзвону для місцевої Свято-Троїцької церкви.

Про це Суспільному розповіла сама Ганна Кубай. Вона каже, що встановити дзвін – це була її давня мрія, а дитячий майданчик – це пам’ять про сина.

Ганна Кубай. ФОТО: Менська міськрада"Він дуже любив дітей. Діти – це було все для нього. Ми з донькою вирішили, що є такі дітки, які не можуть поїхати до Мени, і ми так вирішили, що у пам’ять про сина, щоб діти каталися і відчували себе дітьми".

За її словами, облаштування дзвону обійшлося у 30 тисяч гривень, на дитячий майданчик вона витратила 2,5 тисячі доларів США.

Як розповіла жінка, її син Роман з 2015 року розпочав службу по контракту в ЗСУ. Був учасником АТО/ООС. Виконував бойові завдання на Донеччині. З початком повномасштабної війни був на Харківському напрямку. Загинув у місті Ізюм. Тимчасово був похований в Дніпропетровській області. У червні мати забрала тіло сина і перепоховала у рідному селі Бірківка, Менської громади.

Свято-Троїцька церква у селі Бірківка на Чернігівщині. ФОТО: Менська міськрада"Ми його перепоховали через пів року. Його упізнати не можна було. Ми його по «смертнику» (Ідентифікаційний жетон військовослужбовця, — ред.) упізнали. Він завжди казав: «Хоч по цьому мене, мамо, знайдете»", — розповіла мати загиблого.

Роман Кубай має посмертну нагороду — орден "За мужність" III ступеня.

У Ганни Кубай п’ятеро дітей: четверо – військові, одному сину 16 років. Романа жінка втратила у березні минулого року, дві доньки та ще один син продовжують нести службу.

Новости Украины