У школах громади на Харківщині навчатимуться понад 100 переселенців

Навчання проходитиме в дистанційному форматі.

Понад 2500 дітей Лозівської громади перебувають за межами міста, половина з них — за кордоном.

У гімназіях та ліцеях Лозівської громади в новому навчальному році навчатиметься 121 учень-переселенець. До дитсадків приймуть 91 дитину-переселенця. Навчання проходитиме в дистанційному форматі. Про це повідомила начальник Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Вікторія Урванцева.

Ті учні, що виїхали з громади, можуть обирати, де навчатися — за новим місцем проживання або в Лозовій, у закладі, де і навчалися. За інформацією Вікторії Урванцевої, рідний навчальний заклад обрали майже всі учні, що виїхали під час війни. За кордоном перебуває також чверть учителів.

«Документи з лозівських закладів освіти забрали одиниці, тому на навчання учні Лозівської громади планують прийти майже повним складом. Що стосується педагогів, майже чверть із них – за кордоном. Втім, якщо в них є можливість долучитися до дистанційного навчання, вони можуть це зробити, але є випадки, коли освіта Лозової втрачає педагогічних фахівців», — пояснила Урванцева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Утримати кожного учня. Як будуть навчатися харківські діти з 1 вересня

За словами Вікторії Урванцевої, у Лозівській громаді проводили опитування щодо формату навчання. Опитування показало, що 82% батьків готові, аби їхні діти навчалися онлайн.

Як писав UA-NEWS.in.ua, школи Харківської області готуються прийняти в новому навчальному році 12 199 першокласників, у тому числі 7002 учні — у Харкові (минулого року було 13 000). Ця цифра сформована без урахування дітей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Джерело

Новости Украины