У Сьєрра-Леоне озброєні люди напали на кілька в’язниць, запроваджено комендантську годину


У Сьєрра-Леоне озброєні люди напали на кілька в'язниць, запроваджено комендантську годину

Вибори у Сьєрра-Леоне (Фото — EPA)

На всій території африканської республіки Сьєрра-Леоне запроваджено комендантську годину після того, як озброєні люди увірвалися до в’язниць і звільнили в’язнів. Про це повідомляє BBC.

Пояснюємо складні речі простими словами – підписуйся на наш YouTube

Міністр інформації Сьєрра-Леоне Чернор Бах повідомив, що під час нападу на кілька великих в’язниць країни були звільнені ув’язнені.

«Великі центри тримання під вартою, включно з в’язницею Падемба-Роуд, зазнали сьогодні нападу, і в інтересах захисту життя цивільного населення (зокрема ув’язнених) сили безпеки були змушені вчинити тактичний відступ», – заявив міністр.

Перед цим стався напад на армійські казарми у столичному Фрітауні. Громадянські повідомляли, що в районі казарм, які розташовані поряд із президентською резиденцією, було чути стрілянину.

Після цього у всій країні була введена комендантська година. Мешканцям настійно рекомендується залишатися вдома, всі авіарейси єдиного міжнародного аеропорту країни скасовані.

Як повідомив Бах, нападники були відкинуті до околиць Фрітауна. «Більшість міста спокійна і перебуває під контролем сил державної безпеки», – написав він.

Військове джерело повідомило ВВС, що деякі з нападників заарештовані, серед них охоронець колишнього президента країни Ернеста Короми.

  • 29 липня 2023 року глава президентської гвардії Нігеру оголосив себе президентом після того, як спровокував переворот, в результаті якого було повалено її прозахідного лідера.
  • 29 серпня військові Габону оголосили на телебаченні про розпуск усіх інститутів влади та анулювання результатів виборів.

Читайте також: Переворот у Нігері. Як Росія будує африканський пояс хаосу для війни із Заходом

Джерело

Новости Украины