У соціальному центрі в Чернівцях збільшать кількість місць для переселенців — ремонтують приміщення

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Корпус соціального центру у Садгорі. Анатолій Хомік

В обласному центрі соціально-психологічної допомоги в Чернівцях ремонтують приміщення, аби поселити вимушених переселенців. Зараз у будівлі проживає понад 180 переселенців, після ремонту зможуть помістити ще 16.

Про це Суспільному повідомив директор закладу Анатолій Хомік.

Ремонтують окремий корпус. Там буде чотири кімнати, кухня, санвузол, коридор і кімната для спільного дозвілля. Корпус зроблять доступним для маломобільних людей. На ремонт виділили майже півтора мільйона гривень з обласного бюджету.

За словами Хоміка, до восьми соціальних послуг, які тут надають, планують додати також послугу "підтримане проживання". Саме тому вирішили відремонтувати ще один корпус, в якому зможуть розмістити також людей з інвалідністю. Для цього розширять двері, зроблять пандус, інклюзивні вбиральні та душові.

Упродовж останніх років приміщення не використовували. Наразі там уже замінили вікна на енергозберігаючі та укріпили стіни. Ці роботи провели за гроші благодійників. Зараз штукатурять стіни. Надалі мають переробити електрику та систему опалення.

"Приміщення буде з доступністю, там не було душової кімнати і туалету, то проводимо каналізацію, щоб був душ і туалет інклюзивні, також пандус, широкі двері. Буде кухня, чотири кімнати, господарське приміщення, а також кімната для спільного дозвілля, для соціалізації," — каже Анатолій Хомік.

Відповідно до договору, оприлюдненого на сайті Prozorro, ремонт мають завершити 31 липня.

Корпус соціального центру у Садгорі. Анатолій Хомік

Читати ще

Читати ще Де вимушеним переселенцям знайти тимчасове житло в Чернівецькій області – мапа прихистків

Читати ще На Буковині втричі менше вимушених переселенців отримують допомогу після змін з виплатами: що відомо

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected]

Новости Украины