У США готують конфіскацію шикарних будинків російського олігарха Вексельберга – Bloomberg

США роблять спроби конфіскувати розкішну нерухомість російського олігарха Віктора Вексельберга. Йдеться про шість об’єктів у Нью-Йорку та Флориді, загальна вартість цієї нерухомості оцінюється в $75 млн.

Американська влада стверджує, що нерухомість обслуговувалась на доходи, отримані завдяки порушенню санкцій. Також ідеться про відмивання грошей, повідомляє агентство Bloomberg.

Так, прокуратура Мангеттену вже звернулася до суду з позовом щодо конфіскації майна Вексельберга. У ньому наголошується, що у схемах олігарха брав участь його соратник Володимир Воронченко.

Останній «перекачував мільйони доларів» у США в обхід санкцій, йому вже висунуто звинувачення, зазначив прокурор Деміан Вільямс. Він стверджує, що після того, як Вексельберг потрапив під санкції США у квітні 2018 року, Воронченко та член його родини відправили 25 банківських переказів на рахунок американського юриста для утримання та обслуговування майна російського олігарха.

Які будинки можуть відібрати у Вексельберга

Один з особняків Вексельберга, за даними журналістів, оцінюється в $12,9 млн. У будинку дев’ять спалень і 11 ванних кімнат, а також винний льох і тренажерний зал. На території – тенісний корт та «елегантний сад скульптур».

Інший будинок коштує, ймовірно, ще дорожче – $14,6 млн. Відомо, що площа цього особняка на Мангеттені становить близько 325 кв. м. У будинку чотири спальні та стільки ж ванних кімнат.

Ще один відомий об’єкт, який збираються конфіскувати, розташований у Фішер-Айленді, одному з найелітніших житлових районів Маямі-Біч. У пентхаусі сім спалень і сім ванних кімнат, зазначає агентство.

Віктор Вексельберг – один із найбагатших росіян, власник компанії «Ренова». Він заробляє завдяки природним копалинам у РФ, також його вважають наближеним до Володимира Путіна.

Джерело

Новости Украины