У США назвали офіційну причину загибелі Кобі Браянта

Офіційна причина смерті Кобі Браянта
/ Getty Images

Пілот легендарного баскетболіста НБА Кобі Браянта, який трагічно загинув внаслідок аварії вертольота 26 січня 2020 року, ймовірно, був дезорієнтований через те, що залетів у хмари.

Джерело:

Associated Press

Пілот зробив ключову помилку, пролетівши через густі хмари. Це викликало у льотчика просторову дезорієнтацію, що в підсумку і призвело до трагедії, йдеться у висновку Національної ради з безпеки на транспорті США.

Дивіться також: Кобі Браянт потрапив у рейтинг мертвих знаменитостей Forbes: скільки заробив баскетболіст

Як заявили під час слухань представники Нацради, пілот Ара Зобаян порушив федеральні стандарти, які вимагали, щоб він мав постійний зоровий контакт з місцевістю під час польоту.

Пілот пішов врозріз з цим правилом, втративши просторову орієнтацію в густих хмарах. Це стан, який може статися з пілотами в умовах поганої видимості, коли вони не можуть відрізнити верх від низу або розрізнити, в який бік летить літак.

Незадовго до краху Зобаян сказав авіадиспетчерам, що він піднімається і скоро вилетить з хмар, хоча насправді повітряне судно падало.

Що відомо про смерть Кобі Браянта

  • Кобі Браянт загинув у авіакатастрофі. Інцидент стався неподалік Лос-Анджелеса, а саме поблизу міста Калабасас уранці 26 січня 2020 року за місцевим часом.
  • Усі дев’ять осіб, які перебували на борту авіасудна, загинули. Серед них і його 13-річна донька Джіанна. Крім того, на борту перебувала її партнерка у баскетбольній команді Алісса Альтобеллі, її батько Джон (тренер із бейсболу) та мати Керрі. Не вижив і пілот гелікоптера.
  • Катастрофа сталася на 25 хвилині польоту, перед цим на висоті 500 метрів з машиною втратили зв’язок.
  • Згодом стало відомо, що вертоліт Sikorsky S-76 близько хвилини падав на високій швидкості, перш ніж розбитися.

Источник

Новости Украины