У Сумах до Дня вишиванки з’явився квітковий орнамент

Працівники КП «Зеленбуд» висадили біля пам’ятника Тарасу Шевченку тематичну клумбу у формі традиційного орнаменту українського національного одягу.

З нагоди свята до робіт долучились і представники виконавчого апарату міської ради: перший заступник очільника Сум Володимир ВОЙТЕНКО, директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН та працівники структурних підрозділів.

«Щороку до Дня вишиванки ми проводимо масштабні заходи, і для сумчан це свято вже стало улюбленим, але цьогоріч ситуація з пандемією вимагає певних обмежень, тому з ініціативи міського голови було прийнято рішення облаштувати в сквері Тараса Шевченка квітник у формі візерунків вишиванки, і таким чином подарувати містянам святковий настрій», – зауважив перший заступник очільника міста.

«Сумчани у цей святковий день одягають вишиванки, тож і місто приміряє ошатне національне вбрання, – сказала Антоніна Кохан. – Добре було б започаткувати таку традицію: щороку на День вишиванки оновлювати клумбу біля Тараса Шевченка спільно з громадою – змінюючи візерунки».

На створення клумби, площею близько 50 м2, використали 10–12 мішків різнокольорової мульчі та гравію, також тут висадили квіти – ценерарію, альтернатеру та чорнобривці, вирощені на КП «Зеленбуд». Автором «малюнку» клумби виступив директор підприємства Володимир ЛАВРИК. За його словами, за основу ідеї взято орнамент на тротуарі, що був облаштований у сквері минулоріч.

Источник

Новости Украины