У Сумах судитимуть «мінера» мосту

Сумською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 54-річного чоловіка, який 28 січня 2020 року зателефонував на лінію «102» та повідомив, що «на харківському автошляху заміновано міст».

Тоді перевіряти інформацію про мінування мостів розпочали правоохоронці одразу кількох відділів поліції області, оскільки в повідомленні не було вказано, який саме міст заміновано. Одночасно з пошуком вибухівки було розпочато і розшук чоловіка, який повідомив про мінування. Вжитими заходами за декілька годин його було затримано. «Мінером» виявився житель села Верхня Сироватка Сумського району. Факт мінування н підтвердився.

«Чоловік зловживає спиртним і має багате кримінальне минуле. За його словами, повідомити про мінування він вирішив через те, що йому «все набридло». Під час проведення обшуку в його будинку слідчі вилучили телефон, з якого і було повідомлено про замінування», – розповів прокурор Сумської місцевої прокуратури Євген Вітошко.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від двох до шести років. На вирок суду він чекає в СІЗО.

Источник

Новости Украины