У Сумах відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного складування медичних відходів

Учора, близько 10-ї години, до поліції надійшло повідомлення про те, що в обласному центрі по вулиці Прикордонній здійснюється незаконне складування медичних відходів.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Сумського районного управління поліції. Спільно із представниками Державної екологічної інспекції в Сумській області та Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області було обстежено територію та відібрано зразки знайдених відходів. Під час огляду території виявлено вантажний автомобіль Сканія з причепом, в якому знаходилися мішки з аналогічними відходами. Транспортний засіб вилучено та поміщено на спецмайданчик.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу України «Забруднення або псування земель». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Слідчі дії тривають.

Источник

Новости Украины