У Сумах вирішили закрити всі кафе, ресторани і торгові центри

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення припинити роботу розважальних закладів, закладів громадського харчування, торговельних центрів, дитячих студій і гуртків приватної власності у зв’язку з загрозою поширення COVID-19.

Під час засідання комісії міський голова Олександр Лисенко наголосив на важливості дотримання обмежувальних заходів у Сумах.

«Я вкотре наголошую: карантин – не канікули! Легковажне ставлення до заходів власної безпеки може дуже дорого коштувати. Тому ми приймаємо рішення відзавтра припинити роботу всіх торговельних та розважальних закладів, закладів громадського харчування – кафе та ресторанів, ринків, дитячих приватних студій та гуртків. Обмеження діятимуть на період карантину, тобто до 3 квітня включно. В штатному режимі працюватимуть аптеки, АЗС і продовольчі магазини», – сказав міський голова.

Контролювати ситуацію щодо роботи та відвідування закладів торговельно-розважальної мережі під час карантину, відзавтра будуть представники національної та патрульної поліції.

Також міська комісія розглянула питання розкриття резервного фонду. За повідомленням заступника начальника відділу охорони здоров’я Наталії КІПЕНКО для того аби придбати усі необхідні засоби захисту для медперсоналу, засоби дезінфекції та апарати штучного дихання в лікарні, необхідний додатковий фінансовий ресурс.

«Було обраховано потребу в засобах індивідуального захисту, дезінфекційних засобах та апаратах штучної вентиляції легень на випадок занесення на територію міста інфекції. Для того, аби повністю покрити потребу в засобах захисту та лікування, необхідно розкривати резервний фонд. Закупівлі ми повинні зробити протягом тижня», – зауважила посадовиця.

Відтак, з урахуванням пропозицій відділу охорони здоров’я, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила, – на основі постанови Кабміну № 415 відкрити резервний фонд на запобігання поширенню коронавірусу.

Окрім того, комісія ухвалила рішення звернутися офіційним листом до Антимонопольного комітету України з проханням відслідковувати і врегульовувати цінову політику на ліки та продукти харчування в аптеках та продовольчих магазинах Сум на час карантину.

У разі зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію відділ охорони здоров’я має опрацювати перепрофілювання двох міських лікарень № 4 і № 5 в інфекційні.

За інформацією відділу охорони здоров’я, на сьогоднішній день у Сумах немає офіційно підтверджених випадків коронавірусу. Всього в Україні зареєстровано п’ять випадків захворювання, один з яких завершився летально.

«Наразі ми налаштовуємо дистанційну роботу працівників міської ради. Звертаюсь до усіх підприємців, в кого є можливість забезпечити дистанційно роботу свого закладу, зробити це. Також прошу власників торговельно-розважальних закладів з розумінням поставитись до заходів протидії розповсюдженню коронавірусу», – сказав міський голова.

Він також звернувся до сумчан з проханням обмежити пересування містом і запропонував в подальшому проводити міську комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в онлайн-режимі.

Источник

Новости Украины