У сумській лікарні №4 відкрили реабілітаційне відділення

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Суспільне Суми

Реабілітаційне відділення, що відкрили на базі міської клінічної лікарні №4, розраховане на 30 ліжкомісць і має оновлену матеріально-технічну базу. Знаходиться воно у неврологічному корпусі.

Валентина Шевченко вдруге проходить реабілітацію в лікарні №4. Лікувалась тут сім років тому.

"Дуже-дуже змінилось в гарну сторону все. Після ремонту ліжка в нас реабілітаційні дуже зручні. І холодильник є, і мікрохвильова, і чайок можна підігріти, все добре", — каже жінка.

Фото: Суспільне Суми

У складі нового реабілітаційного відділення 6 палат для фізичної і психологічної реабілітації та 8 кабінетів: зала фізичної терапії, ерготерапії, кабінет з терапії мови та мовлення, з надання психологічної допомоги. Кабінети масажу, апаратної фізіотерапії, асистивних технологій та процедурний. В усіх було оновлено матеріально-технічну базу. Ось так, приміром, виглядає реабілітація за допомогою тракційного столу. Його придбали близько двох місяців тому.

Фото: Суспільне Суми

"Використовується він для лікування та профілактики захворювань поперекового або грудного відділів хребта. Також, надалі ми сподіваємось докупити ще одну деталь і будемо витягувати ще й шийний відділ хребта", — говорить Анастасія Білоус, лікарка з фізичної та реабілітаційної медицини.

Тако тут є роботизований пристрій для реабілітації рук.

"Одягається, як ми бачимо, спеціальна рукавичка на ту кінцівку, з якої ми маємо особливості. Програма розрахована на заданий час і за цей час комп`ютер дає команду людині, що людина повинна робити своїми кінцівками", — пояснює Світлана Суглобова, ерготерапевтка.

До відкриття окремого реабілітаційного відділення і цьому корпусі знаходилось неврологічне відділення з реабілітаційними ліжками.

"Зважаючи на вимоги сьогодення, на вимоги НСЗУ нам прийшлося відділити від відділення неврології оті реабілітаційні ліжка. Спочатку в НСЗУ казали, що буде достатньо 20 ліжок. Тоді змінили вимоги і сказали, що 30 ліжок. Нам вдалося протягом року, навіть півтора року, підготувати відповідних фахівців. Тих фахівців, яких нам не вистачало, ми залучили з міста Суми. Отаким чином було створене це відділення", — говорить Дмитро Кравцов, головний лікар Сумської міської клінічної лікарні №4.

За його інформацією, ремонт та оновлення матеріально-технічної бази відбулося коштом лікарні та Національної Служби Здоров`я. Також частково допомогли благодійники.

Читайте також

  • У Сумах запрацювали два додаткові пункти незламності, організовані поліцією

Новости Украины