У Вінниці для сімей загиблих нацгвардійців та військовополонених влаштували розваги на воді

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Учасник заходу на сап-дошці. Суспільне Вінниця

"Це не вперше ми проводимо такі заходи. Ми стараємося постійно з ними бути на зв’язку, спілкуватися з ними, підтримувати їх. Завжди запрошуємо батьків і дітей, щоб вони були разом, бо для них це важливо. Побути разом, поговорити, розв'язати якісь проблеми", — сказала Анна Лазуренко.

Спершу учасники слухали інструктаж. Далі одягли рятувальні жилети та зайняли місця у човні-драконі. Під звук барабана веслярі набрали темп та відпливли від берега.

Учасники заходу у каяках та на сап-дошках. Суспільне Вінниця

За словами Анни Лазуренко, дозвілля для родин загиблих побратимів та тих, хто у полоні чи зник безвісти, влаштовують щомісяця. У такий спосіб висловлюють свою підтримку та повагу. Цього разу участь у заході взяли родини з Вінниці, Хмільника й Томашполя.

Серед відвідувачів заходу — родина Мазур. Свого захисника втратили 2022 року. Глава сімейства, нацгвардієць Вадим Церковний загинув на Донеччині, розповіла дружина Альона Мазур. Вона сказала, що військова частина, в якій служив чоловік, не забуває про них. Разом із 10-річною донькою Софією, наприклад, запросили на прогулянку Південним Бугом.

"Це підтримка дитини, в першу чергу, бо ми вже дорослі, і ми вже можемо усвідомити все і справитися з цим самі, а ось з дітьми важче. Такі заходи її морально розвантажують і відволікають", — розповіла Альона Мазур.

Учасниці заходу у каяках. Суспільне Вінниця

За пів години учасники повернулися до берега. Своїми враженнями з Суспільним поділилася восьмирічна Софія.

"Я вперше катаюся на човні-драконі. Трошки було важко, а далі ми задали темп, і всі разом почали гребти".

Учасники заходу сідають у човен-дракон. Суспільне Вінниця

Далі у програмі було катання на каяках та sup-дошках,

"У них непотрібно робити різких рухів, ніхто не має вставати, балуватися. Тут все має бути чітко. Зайняли свої місця, взяли весла в руки — і веслуємо. У нас сьогодні три sup-дошки й два веслувальних слалом-човни. Цього буде достатньо, щоб кожен спробував, що це таке", — сказав інструктор Віктор Гуцалюк.

9-річний Ростислав для себе обрав sup-дошку. Після кількох невдалих спроб все ж втримав рівновагу.

"Катався на sup-дошці вперше. Мені сподобалося. Легко було тут повертати й плавати, а найскладніше було тримати рівновагу. Впасти не боявся. Ще незвично те, що тут цей провід. Незручно дуже", — розповів Ростислав.

Діти у каках та на сап-дошці. Суспільне Вінниця

Сподобалося, але не дуже сказала 6-річна Поліна. Дівчинка каталася на каяку. Було дещо незвично.

"Я там застряла, я взагалі думала, що там назавжди залишуся", — сказала Поліна.

Новости Украины