У Вінниці інспектори з паркування виписали штрафів на 3,5 мільйони гривень

У Вінниці інспектори з паркування виписали штрафів на 3,5 мільйони гривень

У Вінниці з 17 березня частково відновили процедуру штрафування водіїв за паркування у не відведених для цього місцях, а з 4 квітня — повністю. За цей рік інспектори відділу паркування департаменту енергетики, транспорту та зв’язку ВМР виписали 6756 постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху на суму 3 млн 423 тис. 885 грн.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Якщо водії штраф не сплачують добровільно, постанова направляється на примусове стягнення до Державної Виконавчої служби.

У цьому році таких постанов – 2053 на суму 969 тис. 510 грн.

Також у разі отримання повідомлення про порушення ПДР від інспектора, потрібно уважно його перечитати. У повідомленні людина знайде роз’яснення, а саме:

  • Номер автомобіля
  • Точний час та адресу скоєного правопорушення
  • Опис скоєного правопорушення ПДР відповідно до КУпАП
  • Розмір штрафу за скоєне правопорушення

Для зручності у повідомлені розміщено два QR-коди, перший з яких дає змогу перейти на сайт Вінницької міської ради у розділ «Постанови». У цьому розділі можна перевірити фотофіксацію скоєного правопорушення, а також перевірити стан оплати. Для цього потрібно ввести номер постанови та ТЗ.

Постанова про накладення адміністративного стягнення за порушення зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), також вважається виконаною у разі сплати штрафу за повідомленням про притягнення до адміністративної відповідальності, залишеним уповноваженою посадовою особою на місці вчинення правопорушення на лобовому склі транспортного засобу, у тому числі шляхом сплати 50% розміру штрафу протягом десяти днів з дня вчинення відповідного правопорушення.

Під час оплати треба вказувати номер постанови для ідентифікації системою та вірного внесення оплати.

Додаткову інформацію та відповіді на запитання можна отримати за номером +38 (0432) 57-53-16.

Источник

Новости Украины