У Вінниці проходить експозиція в пам’ять про захисників, полеглих під Терновими Подами

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Дружина загиблого захисника Тетяна Гудзенко. Суспільне Вінниця

Останній бій, за словами жінки, чоловік прийняв в селищі Тернові Поди 5 вересня 2022-го.

"Перед наступом він зателефонував. Сказав особисте, те, що завжди казав. І з того момену я молилась, за нього і за всіх хлопцівю. Я розуміла, що буде важко, але була впевнена, що вони вийдуть. Сталось по іншому".

Три місяці пішло на пошуки тіла. Пів року Тетяна збирала інформацію про загибель коханого та його побратимів.

"Дуже цінна річ в даній експозиції – прапор , де представлені підписи всіх хлопців, які зараз перед вами. Його передали волонтери. Це організація, яка допомагала хлопцям, і вони в знак подяки підписали цей прапор".

Експозиція «Кривавий бій під Терновими Подами». Суспільне Вінниця

За словами завідувачки "Музею Мужніх" Олени Гордієнко, експозицію про бій під Терновими Подами постійно оновлюють. Експонати приносять рідні та близькі загиблих захисників.

"У цій експозиції представлені 9 історій вінничан, які загинули 5 вересня, а загалом зібрана інформація про 15 бійців батальйону "Київська Русь", — сказала Олена Гордієнко.

Світлини полеглих бійців на стіні пам’яті. Суспільне Вінниця

Світлини полеглих бійців є і на стіні пам’яті, що на площі перед музеєм. Імена усіх 9 оборонців, чиє життя обірвали російські снаряди у бою під Терновими Подами, протягом дня транслюють на інтерактивній стелі.

У той день, захищаючи Україну, полягли Ігор Гудзенко (псевдо "Вовк"), Олексій Братков ("Барт"), Іван Паламарчук (псевдо "26-й"), Сергій Супрун ("Замполіт"), Сергій Івановський ("Град"), Роман Намок, Сергій Гаращенко, Павло Вахрушев, Василь Моргунов (псевдо "Док").

Новости Украины