У Вінниці пройшов фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фестиваль пам’яті Тараса Сича у Центральному парку Вінниці. Суспільне Вінниця

У Центральному парку ім. М. Леонтовича у Вінниці 29 червня пройшов фестиваль польової кухні пам'яті Тараса Сича. Захід присвячений загиблим оборонцям України.

Вінничани плуть сітку на фестивалі пам’яті Тараса Сича. Суспільне Вінниця

Фестиваль організовують вдев'яте, розповів Суспільному директор міського палацу мистецтв "Зоря" Євген Майданик.

"Захід, як і завжди, несе благодійну складову: ми збираємо кошти на підтримку захисників. Цьогоріч ми збираємо на РЕБи спільно з міжнародним об'єднаним фондом допомоги. У нас велика мета: 10 РЕБів. Ми повинні придбати їх найближчим часом", — сказав Майданик.

Майстер-клас «Боді-арт». Суспільне Вінниця

У заході взяли участь військові польові кухні, волонтерські та громадські організації, національні спільноти та навчальні заклади. Аби спробувати страви, приготовлені учасниками фестивалю в польових умовах, гостям потрібно було придбати так звану "фестивальну тарілку". Благодійний внесок за неї — двісті гривень.

Фестиваль пам’яті Тараса Сича у Центральному парку Вінниці. Суспільне Вінниця

Також охочі мали можливість здобути базові знання з військової підготовки й надання першої медичної допомоги.

Оркестр ГУ ДСНС у Вінницькій області. Суспільне Вінниця

А ще для гостей підготували виставкові експозиції та концертну патріотичну програму.

Виставка у Центральному парку Вінниці. Суспільне Вінниця

У програмі також були майстер-класи з плетіння браслетів, розпису обличчя, складання дерев'яної карти України.

Гості фестивалю складають дерев’яну карту України. Суспільне Вінниця

Серед учасників заходу — Центр реабілітації "Гармонія" ім. Раїси Панасюк. Його працівниця Тетяна Тетер розповіла, що для "фестивальної тарілки" приготували вареники: варені й смажені.

Локація Центру реабілітації «Гармонія» ім. Р. Панасюк. Суспільне Вінниця

"Ми вареники накладаємо гостям фестивалю у мисочку. Хтось хоче варені, а хтось смажені. Вони готові. Ми їх у Центрі зварили, а тут їх розігріваємо, смажимо. І наші дівчата з хлопцями їх роздають гостям фестивалю", — розповіла Тетяна Тетер.

Локація 120-ї окремої бригади тероборони. Суспільне Вінниця

Долучилися до заходу і колектив та студенти Вінницького вищого професійного училища сфери послуг. Директорка закладу Валентина Балицька розповіла, що участь у фестивалі беруть постійно.

Локація Вінницького вищого професійного училища сфери послуг. Суспільне Вінниця

"Ми вважаємо це своїм обов'язком — допомогти нашій армії. Ми приготували гречану кашу з грибами, з м'яском. Великий вибір у нас пиріжків. Є солянка. А ще ми підготували майстер-класи з плетіння кіс, браслетів, розмальовки обличчя. Ми вийшли сьогодні з багатопрофільними напрямками, щоб задовольнити побажання всіх людей, які сьогодні завітали на фестиваль", — розповіла Валентина Балицька.

Локація аварійно-рятувального загону. Суспільне Вінниця

Майстер-класи, організовані навчальним закладом, безкоштовні, сказала жінка. Хто має можливість — донатить у скриньку на дрони.

Фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича. Суспільне Вінниця

"Фестивальну тарілку" придбала вінничанка Ірина Костіна. Посмакувати вирішила тушкованою картоплею з грибами.

"Мисочку я збережу до кінця війни, до нашої перемоги. А такі заходи, я вважаю, потрібні, щоб підтримати наших захисників", — сказала жінка.

За словами Євгена Майданика, під час фестивалю зібрали майже 100 тисяч гривень.

Що відомо про Тараса Сича

  • Фестиваль польової кухні названий на честь вінничанина Тараса Сича. Народився він 30 березня 1966 року. Був активним учасником Революції Гідності, а з початком російсько-української війни пішов на фронт. Він служив польовим кухарем та санітаром.який в 2014 році пішов добровольцем у зону АТО, служив польовим кухарем та санітаром. Загинув 13 лютого 2015 року під мінометним вогнем біля міста Дебальцеве.
Новости Украины