У вінницькому парку тимчасово встановили пам’ятник Леонтовичу з Покровська

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Пам’ятник Леонтовичу у вінницькому парку. Суспільне Вінниця

У центральному парку Вінниці встановили пам’ятник українському композитору Миколі Леонтовичу. Монумент тимчасово перевезли з прифронтового Покровська, що на Донеччині.

Пам’ятник Миколі Леонтовичу. Суспільне Вінниця

Як розповів Суспільному начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк, пам'ятник композитору релокували через наближення російських військ до міста. За його словами, Вінниччина є символічним місцем для Леонтовича, адже тут він народився та загинув, а в Покровську творив відомий "Щедрик".

Пам’ятник Леонтовичу у вінницькому парку. Суспільне Вінниця

"Думали й про Дніпро, і про Кропивницький, все ж таки зупинились на Вінниці. По-перше, нам запропонували тут прихисток для нашого пам’ятника, а по-друге, це знакове місце для самого Леонтовича. Тому прийняли спільне рішення щодо тимчасового прихистку пам’ятника Леонтовича, тим більше в парку імені Леонтовича”, – розповів Сергій Добряк.

Скульптура Леонтовича. Суспільне Вінниця

Аби зберегти памʼять про видатного композитора, міські ради Покровська та Вінниці 13 вересня підписали меморандум про культурну співпрацю та тимчасовий прихисток пам’ятника.

Пам’ятник Леонтовичу у вінницькому парку. Суспільне Вінниця

Скульптуру композитора 30 вересня встановили у парку, який з 2020 має його ім’я. Розмістили монумент на місці, де з 1968 по 2022 стояв пам'ятник радянському письменнику Максиму Горькому.

Новости Украины