У вівторок світло за графіками відключатимуть з 14 до 19 години, — Укренерго

У вівторок світло за графіками відключатимуть з 14 до 19 години, - Укренерго

Фото: t.me/Укренерго

У вівторок, 11 червня, графіки погодинних відключень світла діятимуть у всій Україні. При цьому застосовуватимуться вони лише протягом п’яти годин. Про це заявили у НЕК » Укренерго».

– 11 червня графіки погодинних відключень світла будуть застосовані по всій Україні з 14:00 до 19:00, – йдеться у заяві Укренерго. При цьому енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури, які виконують функції життєзабезпечення населення, не обмежуються.

Директор компанії YASNO Сергій Коваленко уточнив, що для Києва графіки відключення діятимуть у цей же час. За прогнозами енергетиків, поточна ситуація в енергосфері дозволить не вимикати світло в інші слоти.

З 24 червня розподіл електроенергії буде проводитись за новими правилами. Спочатку з доступної електроенергії в Україні вичитатимуть обсяг, який необхідний критичній інфраструктурі, і лише після цього ліміти споживання встановлюватимуться рівномірно між областями, повідомив радник прем’єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко. 14 травня Україна повернулася до графіків відключень світла. Причина – ракетні удари Росії з 22 березня до 8 травня. У ході цих атак було пошкоджено всі великі теплові та гідроелектростанції країни.
Джерело

Новости Украины