У Запоріжжі поліцейські упіймали на «гарячому» кишенькового крадія

В Запорожье полицейские поймали на "горячем" карманного вора

Учора на центральному ринку міста зловмисник із рюкзака запоріжанки витягнув мобільний телефон і поспіхом намагався зникнути в натовпі.

Завдяки професійним діям оперативного співробітника правопорушника вдалося спіймати, а викрадене повернути власниці. 

«Розкриття крадіжок вимагає невідкладної оперативної роботи і має свою специфіку. Аби довести провину кишенькового злодія, його необхідно впіймати під час крадіжки або одразу після неї. У своїй «роботі» зловмисники використовують як ширму будь-який предмет (сумку чи верхній одяг), щоб прикриватися від сторонніх очей в момент крадіжки. Увагу ж потерпілого відволікають різними способами – штовхають чи падають на свою жертву. Тому нерідко громадяни помічають втрату майна через певний час після вчинення злочину, що ускладнює роботу поліцейських», — розповідає начальник СКП відділу поліції №2 Запорізького РУП Денис Чоботару.

Минулого тижня до підрозділу надійшла інформація, що на центральному ринку «промишляє» кишеньковий злодій. Аби вирахувати крадія, працівники поліції деякий час спостерігали за відвідувачами ринку.

Біля одного із прилавків оперативники побачили раніше судимого за аналогічні злочини громадянина. Скориставшись натовпом, він підійшов впритул до жінки, яка купувала продукти, та прикриваючи руку пакетом, щось витягнув із її рюкзака. Зловмисник намагався покинути місце злочину, але був затриманий працівниками поліції. Під час поверхневої перевірки у нього виявили мобільний телефон потерпілої.

1 червня затриманому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінуємої статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури.

Правоохоронці дають поради як не стати жертвою кишенькового злодія:
гроші та цінні речі (мобільні телефони) тримайте у внутрішніх кишенях сумки або одягу;
не носіть із собою великі суми грошей чи коштовності;
не перераховуйте вміст гаманця в людному місці;
у натовпі тримайте свої речі міцно притиснувши до себе, щоб вони постійно були у вас на очах.

Якщо ви стали жертвою кишенькового крадія або очевидцем такого правопорушення, невідкладно телефонуйте на спецлінію «102». При зверненні до поліції повідомте що саме було викрадено, а також прикмети зловмисника.

 

Джерело

Новости Украины