У Запоріжжі поліцейські затримали квартирних злодіїв

В Запорожье полицейские задержали квартирных воров

Раніше судимих зловмисників викрили у різних районах міста завдяки злагодженій роботі працівників управління карного розшуку, оперативників Запорізького РУП та територіальних підрозділів поліції.

Викрадене майно та знаряддя злочину вилучені. Наразі фігуранти перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, встановлюється їх причетність до аналогічних злочинів на території міста та області.

29 грудня в Шевченківському районі працівники кримінальної поліції відділу № 3 Запорізького РУП під час перевірки отриманої оперативної інформації викрили квартирного крадія. 40-річного чоловіка затримали безпосередньо після того, як він обікрав квартиру по вулиці Чарівній.

Поліцейські з’ясували, що зловмисник ретельно готувався до злочину, впродовж дня спостерігав за квартирою. Коли господарів не було вдома, з використанням спеціальних засобів проник до житла та викрав звідти майно.
У правопорушника вилучили викрадені речі, відмички та магнітні ключі від домофонів.

Того ж дня за аналогічний злочин оперативники відділу № 1 Запорізького РУП на «гарячому» викрили 47-річного зловмисника. Чоловік вже має чималий кримінальний досвід, у тому числі за вчинення квартирної крадіжки.

Напередодні новорічних свят правопорушник знову обікрав квартиру, цього разу у Вознесенівському районі. Скориставшись відсутністю господарів, зловмисник за допомогою підручних засобів пошкодив замок і проник до оселі, звідки заволодів грошима в сумі 75 тисяч гривень, а також привласнив золоту каблучку, Wi-Fi роутер, ігрову приставку, павербанк і мобільний телефон. Викрадене майно та знаряддя злочину вилучено.

Обох фігурантів затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Джерело

Новости Украины