У Запоріжжі СБУ викрила двох прихильників путіна та кадирова

В Запорожье СБУ разоблачила двух сторонников путина и кадырова

Служба безпеки викрила на антиукраїнській діяльності двох місцевих жителів, які в умовах воєнного стану поширювали пропаганду країни-агресора.

Прихильниками "русского мира" виявилися колишній співробітник органів МВС і пенсіонер цивільного флоту.

З початком російської агресії вони завзято виправдовували повномасштабне вторгнення в Україну військ рф, категорично заперечували воєнні злочини агресора та вихваляли політичне керівництво рф.

На власних сторінках, зареєстрованих у заборонених соціальних мережах, вони поширювали матеріали із закликами до дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України, до повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні.

Також агітатори поширювали у відкритому доступі для перегляду іншими користувачами публікації — репости антиукраїнських спільнот, а також матеріали, що вихваляли дії російського керівництва, зокрема Путіна та Кадирова.

Лінгвістична експертиза засвідчила, що ці матеріали містять публічні заклики, спрямовані на порушення основ національної безпеки.

Під час огляду комп'ютерної техніки пропагандистів правоохоронці виявили матеріали, що містять докази їхньої протиправної діяльності.

Наразі обвинувальні акти стосовно агітаторів скеровано до суду за ч. 2 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.

Заходи з викриття правопорушень проводили співробітники СБУ в Запорізькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Нагадаємо, Запорізький суд ухвалив вирок чоловікові за лайки постів із виправданнями вторгнення росії.

Джерело

Новости Украины