У застосунку «Дія» COVID-сертифікат відображатиметься 1,5 року від дати щеплення

Новий термін відображення COVID-сертифікатів у «Дії»  мають запровадити з 5 квітня 2022 року. Щоб оновити термін дії сертифікату, необхідно повторно надіслати запит у застосунку або на поралі «Дії».

За інформацією Міністерства охорони здоровʼя, МОЗ разом з Міністерством цифрової трансформації та НСЗУ ухвалили рішення не видаляти з «Дії» цифровий сертифікат про вакцинацію проти СOVID-19 протягом 545 днів від дати щеплення. 

Слід зауважити, що термін відображення змінено у всіх видах сертифікатів, який підтверджує вакцинальний статус особи: 

— «жовтий” COVID-сертифікат, який підтверджує 1 дозу щеплення проти коронавірусної хвороби; 

-“зелений” COVID-сертифікат, який підтверджує 2 дози щеплення проти коронавірусної хвороби; 

-“бустерний” COVID-сертифікат, який підтверджує 3 дози щеплення проти коронавірусної хвороби. 

Зверніть увагу, що сертифікат не оновить нову кінцеву дату автоматично, для цього потрібно повторно надіслати запит у застосунку або на порталі «Дії». Так само як ви генерували свій нинішній сертифікат.  

Нагадаємо, український COVID-сертифікат визнаний країнами-членами Довірчої мережі ЄС, до складу якої входить понад 60 країн світу, серед яких є, зокрема, Польща, Румунія, Словаччина, Німеччина, Італія, Іспанія, Швеція та інші країни. Відтак з українським цифровим документом можна уникати карантинних обмежень в іноземних країнах. 

Водночас  правила використання сертифікатів визначаються кожною країною окремо та можуть суттєво відрізнятися. Тож, важливо ознайомитися з цими правилами в країні перебування. В Україні ж правила використання та терміни дії  COVID-сертифікатів залишилися незмінними: 

-30 діб для сертифікатів про першу дозу щеплення проти COVID-19 (для дводозних вакцин);

-270 діб для сертифікатів про другу та ревакцинальну дозу (для дводозних вакцин).

Також для пред’явлення сертифіката закордоном можна використовувати як сам QR-код у додатку Дія чи скріншот сертифіката з мобільного застосунку «Дія», PDF-документ сертифіката, роздрукований з порталу «Дія», чи будь-який інший мобільний додаток-гаманець, який може зберігати сертифікат. Будь-який із обраних варіантів буде валідним для QR-сканера, який перевіряє справжність сертифіката. 

 

Джерело: прес-служба Міністерства охорони здоровʼя

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

 

 

Источник

Новости Украины