Як і де можна оформити кредит із поганою кредитною історією

В умовах складної економічної ситуації українці все частіше запитують у Google «Як/де можна оформити кредит з поганою кредитною історією». Розберемося, де це краще зробити, і наскільки це реально.

Де дадуть кредит із поганою кредитною історією

Найбільші шанси отримати кредит із поганою кредитною історією (https://firstcredit.com.ua/plohaja-ki/) у мікрофінансових організаціях (МФО), які часто видають кредити клієнтам із зіпсованою кредитною історією. Проте відсоткові ставки у МФО зазвичай вищі, ніж у банках. Оформляючи кредит у МФО, необхідно ретельно перевіряти репутацію організації та уважно читати умови договору, щоб уникнути прихованих платежів та високих штрафів.

Кредит з поганою кредитною історією можна взяти в банках або ломбардах, якщо надати цінну заставу (чим вища вартість застави, то на більшу суму може розраховувати позичальник). Наявність застави суттєво знижує ризики для кредитора та покращує шанси клієнта на отримання кредиту.

У деяких випадках доцільно скористатися послугами кредитних брокерів, які можуть допомогти знайти кредитора, який готовий надати кредит, виходячи з персональної кредитної історії. Але, треба пам’ятати, що послуги брокера коштуватимуть грошей.

У будь-якому випадку, при оформленні кредиту з поганою кредитною історією будьте готові до того, що умови можуть бути менш вигідними і завжди ретельно вивчайте договір перед підписанням.

Що робити, якщо кредит не дають

Якщо клієнт має час, він може спробувати поліпшити свою кредитну історію, погасивши поточні заборгованості або взявши і вчасно виплативши невеликий кредит. Деякі банки пропонують кредити для перекредитування, за допомогою яких можна закрити попередні борги та покращити кредитну історію. Ці програми іноді доступні навіть для людей із поганою історією.

Новости Украины