Як обрати відповідне туристичне екіпірування

Перед відправленням в тривалу туристичну подорож варто подбати про відповідне екіпірування, яке залежно від мети та тривалості подорожі може складатися з намету та рюкзака, спального мішка та спеціального туристичного посуду, аксесуарів для кемпінгу тощо. Якісне та комфортне туристичне екіпірування може знадобитися під час звичайної прогулянки міськими вулицями чи алеями парку, для довготривалих походів в гори чи для активного відпочинку на лоні природи. Належне екіпірування не буде зайвим навіть під час бізнес-відрядження, особливо якщо його програмою передбачено туристичні подорожі до визначних місць чи бізнес-ланч на відкритому повітрі на березі річки чи озера.

Асортимент товарів для туризму та активного відпочинку на лоні природи

На сайті інтернет-магазину Robinzon.ua представлено товари для туризму та для туристів найбільш відомих світових брендів, а за потреби менеджери магазину проконсультують задля полегшення пошуку потрібних речей та спорядження. Тут можна придбати різноманітні моделі та зразки:

  • туристичних наметів та тентів, які слугуватимуть надійним захистом та тимчасовим притулком під час ночівлі чи відпочинку на тривалому та складному туристичному маршруті. Вибір туристичного намету залежить від кількості осіб, які приймають участь в подорожі та періоду року, під час якого здійснюється похід по туристичному маршруту;
  • туристичного спорядження, яке може знадобитися під час тривалого пішого походу чи відпочинку на території кемпінгу, на кшталт кухонного приладдя (одноразового пластикового чи металевого), ліхтариків, масок, окулярів, біноклів, льодоступів, снігоступів тощо. вказані аксесуари обираються від можливих умов, які очікують туристів на маршруті подорожі;
  • спальних мішків, включно з сезонними мішками та їх ультралегкими аналогами, завдяки яким сон на лоні природі буде безпечним та цілком комфортним.

Вкрай важливим елементом туристичного екіпірування є одяг та взуття туристів у вигляді надміцних, функціональних та легких черевиків та теплих чи легких (в залежності від пори року) курток для вітрозахисними властивостями. Для перенесення вантажу, що може знадобитися під час туристичної подорожі, потрібно обов’язково мати рюкзак, який в залежності від тривалості подорожі та довжини маршруту може мати різний об’єм та конфігурацію.

Деякі рекомендації щодо вибору туристичного спорядження

Вибір туристичного спорядження та екіпіровки туриста залежить від багатьох факторів, включно з типом подорожі – для тривалого походу в гірській місцевості знадобиться спеціальне обладнання на кшталт крюків, карабінів, страховочних шнурів, петель, кріплень та льодорубів, в той час, як під час подорожі пустинною місцевістю варто подбати про ліхтарики, спальні намети та легкі рюкзаки.

Важливим фактором вибору туристичного спорядження є пора року, під час якої відбувається подорож – для зимових походів можуть знадобитися лижі чи снігоступи в поєднанні з теплим взуттям та відповідним одягом. Для подорожі влітку варто придбати легкий одяг з «дихаючими» характеристиками.

Новости Украины