Удари по дальніх районах РФ відтермінували чергові масові удари по Україні, – Буданов

Удари по дальніх районах РФ відтермінували чергові масові удари по Україні, – Буданов

Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Удари по дальніх бомбардувальниках на півночі РФ – на Оленьях – змусило країну-окупанта на кілька днів відтягнути чергові масові удари по Україні. Про це голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив в інтерв’ю ТСН.

 — Такий цікавий момент: от до прикладу нещодавно дрони дійшли до аеродромів певних в Російській Федерації. До північних. До Оленьї. Там є вражені дальні бомбардувальники і це змусило ну хоч на кілька днів відтягнути чергові масові удари по нас, — зазначив Буданов.

Він додав, що російські енергетичні вузли дуже сильно захищені.  Голова ГУР наголосив, що для їх захисту РФ наростила системи ППО, для чого у ворога «спроможності набагато більші», бо вони є виробниками таких систем.

— Тому, сказати, що це ми зараз покладемо їхню енергосистему, ну, це трошки мабуть некоректно буде. Повністю ми її не покладемо. Як і вони нам повністю теж не покладуть. Радянська система була максимально розгалужена і дубльована умовно там три чи чотири, чи в певних вузлах дубль іде. Зробити важким життя — можна. Повністю зруйнувати — майже нереально, — сказав Буданов.  

Він також вважає, що попри підтоплення регіонів, життя у пітьмі, і можливу зупинку центробанком торгівлю валютою росіяни не будуть бунтувати, адже «вони досить таки системно адаптують своє суспільство до цих проблем» і в цілому «в принципі рівень запиту у їхньому суспільстві набагато нижчий, ніж у нашому».

Буданов також наголосив про те, що завданням максимум Кремля на 2024 рік «отримання контролю над Україною будь-яким шляхом».

— Взагалі будь-яким (шляхом – ред.) . Завдання мінімум і воно ж поки що єдине — це вийти на адмінкордони Донецької і Луганської областей. Воно не змінювалося жодного разу, — додав голова ГУР.

Так, вважає він, росіяни скоріш за все повторять спробу наступу із півночі, щоб зробити з неї буферну зону.  

5 серпня аналітики проєкту DeepState заявили, що російські окупанти просунулись біля семи населених пунктів на Донеччині.  Наприкінці липня у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України спростували інформацію про захід російських окупантів в місто Торецьк Бахмутського району Донецької області. 
Джерело

Новости Украины