«Уява-55»: у Слов’янську відкрилася виставка робіт художника Сергія Сметанкіна


У Слов’янську відкрилася виставка робіт художника Сергія Сметанкіна. Відкриття виставки «Уява-55» відбулося в день народження митця. 

Про подію повідомила директорка Донецького обласного художнього музею Олена Фідря.

«Сьогодні приймає вітання зі своїм 55-річчям художник з Донеччини Сергій Сметанкін. Справжнім подарунком для митця в цей час стало відкриття його персональної виставки «Уява — 55» в рідному Слов’янську за співпраці Слов’янського краєзнавчого музею, Донецького обласного художнього музею та Центру громадського суспільства «ДРУКАРНЯ».

Сергій Вадимович Сметанкін народився 18. 06. 1968. Має студійну освіту, працює в області станкового живопису, в пастозній техніці та імпасто. Учасник вітчизняних на закордонних виставок. Твори зберігаються у фондах музеїв, приватних колекціях України та за кордоном.

Професійний творчий шлях митця почався з 2000-их років. Твори автора для глядача — це насамперед емоційний досвід особистого зіткнення з реальністю культури, процес естетичного переживання часу і простору, акт психологічного сприйняття образів та символів. Одним з перших його вчителів був Юрій Савченко, з досвіду якого прийшло розуміння, що потрібно цілеспрямовано йти до своєї мрії, не зважаючи на жодну критику та попри всі засудження. Захопленість Сергія отримала підтримку у наставництві професійного художника Івана Базилевського (кримська школа живопису), який не тільки дав йому спеціальні навички, а й впевненість у своїх силах та творчому потенціалі.

Вітаємо шановного майстра пензля з ювілеєм! Бажаємо вам прихильності муз і натхнення у мистецтві, щоб і надалі примножувати творчі здобутки в ім’я щасливого майбутнього України. Нехай щастя, тепло, любов, злагода та добробут у родині дарують вам радість та яскраві враження від життя! Многая літа!».        

Джерело

Новости Украины