Український суд заочно засудив начальника бердянської катівні Олексія Бобрікова — новини Бердянська

Бобріков зрадив країні під час анексії росіянами Криму, а після повномасштабного вторгнення виконував обов’язки начальника виправної колонії в БІК-77

Український суд заочно засудив начальника бердянської катівні Олексія Бобрікова За повідомленнями слідчих органів, за головування Бобрікова Бердянська виправна колонія перетворилася в місце для тортур над проукраїнськими представниками регіону. Фото: Суспільне

У 2023 році кремлівська влада «відрядила» зрадника до тимчасово захопленої частини Запорізької області. Під керівництвом фігуранта Бердянська виправна колонія №77 функціонувала як катівня, до якої звозили учасників руху опору в регіоні. Про це «Бердянськ 24» дізнався з повідомлення пресслужби СБУ в АР Крим.

До початку російського вторгнення Бобріков працював начальником Керченської виправної колонії № 126 Державної пенітенціарної служби України в АР Крим та м. Севастополі.

Після окупації півострова він зрадив присязі та перейшов на бік ворога.

З 2014 року ворожий поплічник обіймав керівні посади в пенітенціарних псевдоустановах рф на анексованому півострові.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Його заочно засуджено до 14 років тюрми.

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

Источник

Новости Украины