Україна може отримати до 2025 року нові важкі автомобілі Hydrema для розмінування (ФОТО)

Україну вже розміновують 9 машин від данської компанії, а загальна кількість важких машин для гуманітарного розмінування, які працюють в країні, складає 77 одиниць.

До кінця поточного року спільне дансько-українське виробництво під брендом відомої компанії з виготовлення спецтехніки Hydrema, може виготовити п’ять важких машин для гуманітарного розмінування.

Потужності компанії також дозволяють виробити ще 9 одиниць техніки у 2025 році. Про це повідомили у Міністерстві економіки України.

Представники компанії також навчили українських фахівців користуватися обладнанням, проводити сервісне обслуговування спеціальної техніки та ремонтувати її у разі поламок чи підривів.

«Машини механічного розмінування Hydrema вже працюють на очищенні території нашої країни.

Для нас надзвичайно важливо, що завдяки співпраці з українським виробником компанія локалізувала виробництво в Україні й співпрацює з українським партнером»,

— цитують у пресслужбі першу віцепрем’єр-міністерку України — міністерку економіки Юлію Свириденко.

Під час зустрічі у Копенгагені з генеральним директором данської компанії Hydrema Яном Вернером Йенсеном вона зазначала, що спроможності та технології виробника можуть робити ще більший вклад у безпеку української землі.

Наголошується, що торік у Лондоні були підписані два меморандуми про локалізацію виробництва обладнання для розмінування із данською Hydrema та хорватською компанією DOK-ING.

Наразі в Україні вже працює 77 важких машин для гуманітарного розмінування.

Новости Украины