Україна підписала Угоду з безпеки із Канадою після договору з Італією

Україна підписала Угоду з безпеки із Канадою після договору з Італією

Фото: facebook.com/zelenskyy.official

У другу річницю повномасштабного російського вторгнення, 23 лютого, Україна та Канада підписали угоду про гарантії безпеки. Про це повідомляє президент Володимир Зеленський.

— Сьогодні Україна точно сильніша за два роки тому. Сьогодні ми підписали ще одну угоду про безпеку, яка зміцнює позиції нашого народу, і особливо наших воїнів. Це потужне та своєчасне рішення, яке є важливим внеском у посилення нашої стійкості. Ми з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо підписали Угоду про співпрацю у сфері безпеки між Україною та Канадою, – зазначив президент.

Документ передбачає виділення Канадою у 2024 році понад 3 млрд. канадських доларів макрофінансової та оборонної допомоги Україні. Президент наголосив, що це потужне та своєчасне рішення, яке є важливим внеском у посилення української стійкості.

Раніше цього ж дня Україна та Італія підписали угоду про гарантії безпеки. Документ було підписано у рамках візиту до України прем’єра Італії Джорджії Мелоні. На Вільнюському саміті НАТО країни G7 підписали декларацію про гарантії безпеки для України, до якої згодом приєдналася ще низка країн. Декларація передбачає укладання двосторонньої угоди між країною-підписантом та Україною. Кожна угода є унікальною.
Джерело

Новости Украины