Україна розглядає можливість відновлення експорту м’яса до Китаю

КИЇВ. 11 липня. УНН. Україна розглядає можливість відновлення експорту м’яса та м’ясної продукції до Китаю, який був призупинений через ковід. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства, пише УНН.

Деталі

Можливість відновлення експорту українського мʼяса та мʼясної продукції до Китаю обговорили під час засідання робочої групи з питань розвитку м’ясної галузі під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького.

«Ми спеціально зустрілися з профільним асоціаціями та представниками Держпродспоживслужби перед поїздкою української офіційної делегації до Китаю, де обговорюватимуться деталі співпраці в частині експорту нашого м’яса, зокрема свинини», — сказав Тарас Висоцький.

Китай є одним із найпривабливіших ринків для українських експортерів м’яса птиці, яловичини та свинини. На сьогодні найбільша кількість заявок українських експортерів мʼяса стосуються саме китайського ринку, заявляють у відомстві.

Через ковід та війну співпраця в частині експорту яловичини була призупинена. Нині обговорюється питання відновлення торговельних відносин між Україною та Китаєм, а список експортерів яловичини, свинини продовжує розширюватися. Крім того, в майбутньому планують почати експортувати м’ясо птиці.

Зараз Міністерство обговорює питання з китайською митницею для підготовки двосторонніх зустрічей між країнами, які відбудуться найближчим часом, повідомили у прес — службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Майже нічого не вантажиться»: член Комітету ВР з питань аграрної політики про судна, що курсують «зерновим коридором»

Джерело: УНН

Новости Украины