Україна – шоста за кількістю титулів WTA: хто найуспішніша серед українських тенісисток

Хто здобув найбільше титулів серед українок
/ Getty Images

Хоча цей тенісний сезон не був повним, але українкам таки вдалось здобути шість титулів WTA. Найкращою серед тенісисток з України стала Еліна Світоліна.

Цього року сезон у WTA-турі склав лише чотири місяці. Але без титулів українські тенісистки не залишились. Вони принесли у скарбничку України чотири титули, половина з них була завдяки успішній грі першої ракетки країни Еліни Світоліної, пише 24 канал.

Варто побачити Світоліна перевершила суперниць – українка двічі потрапила у номінацію «Удар місяця»

В одиночному розряді Еліні не було рівних на турнірі WTA International в Страсбурзі і Монтерреї.

Катерина Бондаренко у парному розряді додала у свій актив титул у Монтерреї, а інша українка Надія Кіченок була найкращою у Хобарті.

Найбільш успішна нація у сезоні турнірів WTA (у титулах):

  • США – 10
  • Чехія – 9
  • Білорусь – 5
  • Румунія – 5
  • Нідерланди – 5
  • Україна – 4
  • Як перемагала Еліна Світоліна

    У фіналі у Монтерреї Світоліна зустрілась проти Марі Бузкової. Тенісистки провели на корті аж три години, де сильнішою виявилась Еліна.

    Українка у вирішальному сеті за рахунку 5:3 не подала на титул, але вже в наступному геймі на прийомі заробила подвійний матч-бол і добила суперницю дотепним укороченим. Цей титул став для української тенісистки першим у сезоні, який додав Світоліній психологічної стійкості.

    Щодо фіналу в Страсбурзі українка здолала представницю Казахстану Єлену Рибакіну. Еліна класно розпочала поєдинок.

    У вирішальній партії українці допоміг досвід і вона таки дотиснула суперницю. Для 26-річної Світоліної це вже 15-й титул WTA.

    Источник

    Новости Украины