Україна стала заскладною для Пригожина, він думає перекинути «вагнерівців» до Африки — Bloomberg


Україна стала заскладною для Пригожина, він думає перекинути "вагнерівців" до Африки — Bloomberg

Євген Пригожин (Фото: Скриншот)

Оскільки вести війну проти України для ватажка терористичної організації Група Вагнера Євгена Пригожина стає все складнішим, він може згорнути військові дії своїх найманців тут, перемкнувши їхню увагу до військових операцій в Африці. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на ознайомлених з ситуацією співрозмовників. 

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Видання нагадує, що найманці Групи Вагнера досі не змогли взяти Бахмут, попри місяці спроб і «приголомшливі» втрати. 

Після кількох тижнів публічних скарг на те, що «вагнерівці» не отримують від російського вищого керівництва снаряди та інші припаси, Пригожин визнав, що Групі Вагнера «доведеться перезавантажитися та скоротити свій розмір» після завершення битви за Бахмут, пише Bloomberg.

Ознайомлені з ситуацією співрозмовники видання припускають, що Пригожин може перемкнути увагу на військові операції в Африці, оскільки «ситуація в Україні стала заскладною для нього».

Журналісти зазначають, що вже з′явилися оголошення про набір найманців до лав Групи Вагнера на пів року для участі у війні проти України на пів року і на 9–14 місяців – для участі в бойових діях в Африці. Водночас уточнюється, що ті, хто бажає служити в африканських країнах, будуть зараховані в резерв.

  • У звіті британської розвідки за 13 березня спрогнозували, що терористична організація Група Вагнера буде змушена знизити свою активність у війні проти України через втрату можливості поповнювати свої лави ув’язненими.
  • 17 березня у розвідці Естонії повідомили, що на півдні від Бахмута командування окупантів замінює найманців з ПВК Вагнера солдатами регулярної армії.

Читайте також: Конфлікт між Пригожиним та Шойгу. У Буданова вважають, що переможе силове відомство окупантів

Джерело

Новости Украины