Україна та США вперше провели спільну інспекцію переданої американської зброї

Україна та США вперше провели спільну інспекцію переданої американської зброї

Фото: t.me/ministry_of_defense_ua

Україна провела першу спільну зі США інспекцію зброї, наданої американськими партнерами. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

— Служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони та представники ЗСУ спільно з представниками Відділу оборонної співпраці Посольства США провели перевірку озброєння та майна, наданого американськими партнерами, в одній із військових частин. Українські та американські інспектори перевірили три основні позиції: серійні номери, технічний стан, умови зберігання (безпека та охорона), — розповіли у відомстві.

У Міноборони додали, що наразі триває обробка інформації. У ході спільної роботи зауважень із боку представників США не було. Спільні інспекції з кінцевого використання наданої партнерами зброї продовжуватимуться.

18 січня глава США Джо Байден провів зустріч із лідерами Конгресу, під час якої порушувалося питання про виділення фінансової допомоги Україні. Він розповів про необхідність швидкого забезпечення України всіма ресурсами, зокрема ППО та артилерією. Це, за його словами, дозволить Україні убезпечити себе від жорстокого вторгнення Росії. У грудні 2023 року Сенат США відклав голосування за пакет допомоги Україні та посилення безпеки кордонів США до початку наступного року.
Джерело

Новости Украины