Україна відправила тимчасовим коридором 100 суден

Україна відправила тимчасовим коридором 100 суден

Фото: MarineTraffic Балкер Ocean Leo має дедвейт 177,7 тис. т

Через тимчасовий гуманітарний коридор у Чорному морі було транспортовано 3,7 млн тонн продовольства та інших товарів.

Принаймні 100 суден вийшли з портів Одеса, Чорноморськ та Південний від початку роботи тимчасового морського коридору, відкритого Україною в серпні поточного року. Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк в соцмережі X (Twitter) у понеділок, 13 листопада.

«Сьогодні 100 судно пройшло чорноморським гуманітарним коридором – рятівним експортним каналом для України, який допоміг доставити 3,7 млн тонн продовольства та товарів по всьому світу», – написала вона.

У свою чергу Центр транспортних стратегій (ЦТС) уточнює, що мова йде про кораблі, що вже вийшли з портів Великої Одеси, оскільки ще 9 листопада Мінвідновлення інформувало про 91 судно, які на той момент експортували 3,3 млн т аграрної продукції та вантажів ГМК. На вхід до портів тоді було названа кількість у 116 суден.

«100 судном, що вийшло тимчасовим чорноморським коридором, скоріше за все став кейпсайз Ocean Leo дедвейтом 177,7 тис. т», – пише видання.

Нагадаємо, 8 листопада росіяни завдали ракетного удару по судну, яке заходило до порту Одеської області. Окупанти випустили протирадіолокаційну ракету Х-31П.

Судно під прапором Ліберії було цивільним. Внаслідок ворожої атаки загинув лоцман, троє членів екіпажу (громадяни Філіппін) отримали поранення.

На наступний день стало відомо, що Україна відправила шість кораблів з агропродукцією.

Джерело

Новости Украины