Українці вже замовили через «Дію» понад 300 тисяч ламп на обмін

Українці вже замовили через "Дію" понад 300 тисяч ламп на обмін

Фото: t.me/zedigital

Протягом першої доби з початку дії програми безкоштовного обміну старих лампочок розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи українці подали заявки на обмін 300 тисяч ламп. Про це повідомляє Telegram прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

– Вчора (30 січня) в Україні стартувала масштабна програма обміну старих ламп розжарювання на LED-лампи. Це ініціатива Президента Володимира Зеленського підтримана Європейським Союзом. 30 млн таких ламп уже закуплено ЄС, ще 5 млн очікуємо від Франції. Українці замовили на обмін вже понад 300 тисяч енергозберігаючих ламп через дію. Тому ми впевнені, що програма буде успішною, – написав Шмігаль.

Обміняти лампи можна у відділеннях «Укрпошти». Наразі послуга доступна в обласних центрах (крім тимчасово окупованих Донецька, Луганська, Сімферополя та Севастополя), а також у містах Кривий Ріг, Краматорськ та Покровськ. Існує два способи обміняти лампи: залишити заявку через додаток «Дія» або прийти до відділення «Укрпошти» та пред’явити паспорт та ідентифікаційний код.

Джерело

Новости Украины