Українські банки перевершили довоєнні показники прибутковості

Зоя Нестеровська, начальник Управління фінансового моніторингу АТ «АЙБОКС БАНК»

КИЇВ. 2 березня. УНН. У січні українські платоспроможні банки отримали 14,7 млрд грн чистого прибутку. Це у 2,1 більше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомили у Нацбанку, передає УНН.

Деталі

Загалом за рік прибуток банківської системи у 2022 році впав у 3,1 раза. При цьому деякі фінустанови не лише зберегли довоєнні показники, а й знайшли ніші, щоб вирости. Зокрема IBOX BANK піднявся на 20 сходинок у рейтингу найприбутковіших банків і посів сьоме місце у ТОП-10. У фінустанові вважають, що війна як і пандемія коронавірусу свого часу, штовхнула сектор до розвитку.

Цитата

«Із початком повномасштабної війни фінустановам потрібно було обирати між «все або нічого». Вистояли ті, хто зумів сміливо захищати свою ділянку фінансового фронту, реагуючи на виклики воєнного часу. Потрібно було виходити на новий рівень дистанційного й безперебійного обслуговування, а також розвивати напрямок надання нових технологічних послуг. Банківський сектор почав розширювати кордони, пропонувати нові послуги, працювати за кордоном», – зазначає начальник Управління фінансового моніторингу АТ «АЙБОКС БАНК» Зоя Нестеровська.

Вона також додала, що ті фінустанови які зуміли вистояти, зростатимуть і надалі, але не так стрімко. Водночас зі зростанням нових великих гравців ринку експертка прогнозує, що довіра українців, яка зросла до сектору загалом, зростатиме і надалі.

Віднині, українці, які побачили стійкість банківської системи, діставатимуть із під матраців кошти, довіряючи банкам все більше своїх заощаджень.

Нагадаємо

Раніше заступник Голови Правління IBOX BANK Анна Артеменко пояснила, чому українці стали охочіше нести гроші в банки. 

Довідка

IBOX BANK – український транзакційний банк, який працює на фінансовому ринку з 1993 року. Торік банк зміг увійти до топ-10 найприбутковіших українських банків за оцінкою НБУ. 

У серпні 2022 року рейтинговий комітет РА «Експерт-Рейтинг» оновив довгостроковий кредитний рейтинг IBOX BANK до найвищого рівня uaAAA за національною шкалою.

Джерело: УНН

Новости Украины