Україна звернулася до міжнародних організацій для затримання та видачі нардепа Дмитрука

Україна звернулася до міжнародних організацій для затримання та видачі нардепа Дмитрука

Фото: facebook.com/artem.dmytruk.odessa

Офіс Генпрокурора, згідно з міжнародними договорами про видачу правопорушників, звернувся до низки відповідних країн. У запиті зазначено прохання про затримання та тимчасовий арешт народного депутата Артема Дмитрука. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

— Офіс Генпрокурора звертається до ряду відповідних країн із запитом про затримання та тимчасовий арешт народного депутата, підозрюваного у нападах на військового та правоохоронця, з метою його подальшої видачі Україні. Крім того, за погодженням з Офісом Генпрокурора до обліку Генерального секретаріату Інтерполу внесено клопотання про публікацію Червоного оповіщення щодо вказаного народного депутата України, — розповіли правоохоронці.

Червоне оповіщення Інтерполу — це запит до правоохоронних органів країн-членів Інтерполу про розшук та арешт особи, що розшукується, для екстрадиції або іншого правового процесу. Це не міжнародний ордер на арешт, але закликає країни-члени допомогти у затриманні особи.

2 вересня стало відомо, що депутата Артема Дмитрука, який незаконно перетнув кордон, бачили в торговому центрі в Лондоні. 24 серпня українські ЗМІ повідомили, що народний депутат Артем Дмитрук незаконно виїхав із України. 26 серпня цей факт було підтверджено у Державному бюро розслідувань.
25 серпня Дмитруку заочно повідомили про підозру за побиття двох чоловіків у 2023 році в Одесі та Києві. 29 серпня Дмитра було заочно заарештовано.
Джерело

Новости Украины