Українці провели у Торонто акцію проти російського фільму


Мітинг українців у Торонто

Українські дипломати та активісти у вівторок зібралися біля будівлі театру Торонто для мітингу проти включення стрічки режисерки Анастасії Трофімової «Росіяни на війні» до програми місцевого кінофестивалю. 

Як пише Reuters, наші співвітчизники тримали в руках плакати з написами «Зупиніть російську пропаганду», «Фільм бреше про війну», «Це виправдання вбивць та ґвалтівників» та нагадуваннями, що російські солдати вбивають та катують українців. 

Генеральний консул України в Канаді Олег Ніколенко заявив, що картина намагається відбилити російські військові злочини. За його словами, керівництво Міжнародного кінофестивалю у Торонто, на жаль, не продемонструвало жодного бажання дослухатися до протестів. 

Організатори посилаються на заяву режисерки, що її стрічка не є пропагандою і нібито була знята всупереч бажанню російської влади. Натомість у канадському уряді та посольстві України закликають провести розслідування щодо виділення на зйомки коштів канадських платників податків.

  • Народні депутати України звернулися до канадських колег із закликом завадити показу пропагандистської стрічки у Торонто. 
Новости Украины