Укренерго звернулося до інвесторів про відстрочку виплат за «зеленими» єврооблігаціями


Укренерго звернулося до інвесторів про відстрочку виплат за "зеленими" єврооблігаціями

Фото: Depositphotos

НЕК «Укренерго» запропонувала інвесторам змінити умови випуску «зелених» єврооблігацій сталого розвитку на суму $825 млн з прибутковістю 6,875% з терміном погашення у листопаді 2026 року. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Пропонується відстрочити купонні виплати за єврооблігаціями, а також перенести дату погашення єврооблігацій на 24 місяці – на листопад 2028 року.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Відстрочення сплати цих сум дозволить Укренерго забезпечити належний рівень ліквідності в складній ситуації, що склалася, і отримати можливість спрямувати необхідні кошти на підтримку енергетичного сектору України в умовах неспровокованої військової агресії з боку РФ, йдеться в повідомленні.

Після зміни зазначених умов випуску єврооблігацій всі зобов’язання Укренерго щодо них і надалі повністю гарантуватимуться державою, запевняють у компанії.

Крім того, Укренерго просить інвесторів схвалити рішення щодо перенесення термінів розгляду виконання цілей сталого розвитку та додати можливість коригувати їх відповідно до наслідків війни.

Інвесторам, які тримають у своїх портфелях «зелені» єврооблігації сталого розвитку Укренерго, у строк до 9 серпня 2022 року буде запропоновано погодитися зі змінами.

Ця пропозиція буде об’єднана із пропозицією для інвесторів щодо єврооблігацій України від 20 липня 2022 року через активацію Положення про колективні дії (collective action causas – CACs).

  • 20 липня Кабмін доручив Мінфіну розпочати переговори з власниками єврооблігацій України щодо відстрочення платежів.
  • 26 липня Кабмін запропонував інвесторам в облігації Укравтодору та Укренерго відстрочити виплату відсотків за ними мінімум на два роки.

Підписуйтесь на наш Instagram: корисні пояснення актуальних тем

Джерело

Новости Украины