Уряд цинічно позбавляє школярів доступу до освіти під прикриттям епідемії, — «Наш край»

Позиція*

Уряд навмисне переводить школярів на онлайн навчання, позбавляючи їх конституційного права, щоб економити на опаленні освітніх закладів. Таку думку висловив співголова політичної партії «Наш край», народний депутат Сергій Шахов.

«Влада використовує епідемічну ситуацію в країні як формальний привід для того, щоб закрити навчальні заклади на весь період опалювального сезону. Адже за новими тарифами від «Нафтогазу» вартість тепла для бюджетних установ зросла у рази. З жовтня школам та дитсадкам продаватимуть газ по 24 гривні за кубометр. Водночас кошти на компенсацію цього здорожчання відсутні як в місцевих, так і в державному бюджетах. Їх взагалі не передбачили. Тож, схоже, влада й не планувала очної роботи освітніх закладів. А для громад закриття шкіл — чи не єдиний спосіб «зекономити» на опаленні», — повідомив Сергій Шахов.

При цьому, за словами співголови «Нашого краю», уряд позбавляє дітей конституційного права на освіту, а звинувачує у цьому вчителів, роблячи їх винними в урядовому провалі кампанії з вакцинації. Адже уряд навмисне виставив умови, за якими мають піти на дистанційне навчання дві третини шкіл. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «НАШ КРАЙ»: ВЛАДА МАЄ МОТИВУВАТИ ВЧИТЕЛІВ ВАКЦИНУВАТИСЬ, А НЕ ЗВИНУВАЧУВАТИ ЇХ ЧЕРЕЗ «ДИСТАНЦІЙКУ»

«Досвід минулого року показав, що дистанційне навчання не дозволяє забезпечити належний рівень знань школярів. Ми всі були свідками історично жахливих результатів ЗНО. З 23 вересня по всій території України запроваджено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Уряд, прекрасно знаючи ситуацію з вакцинацією населення виставляє норму, що на дистанційну форму будуть переведені школи, в яких менше ніж 80% вакцинованих працівників освіти. Це — дві третини шкіл в країні. Адже із 1 мільйона 370 тисяч працівників освіти одну дозу щеплення отримали 48%, а повністю вакцинувалися двома дозами всього 37%», — заявив народний депутат.

«Наш край» закликає владу перестати маніпулювати інформацією щодо закриття шкіл та визнати свій провал в підготовці до опалювального сезону, зменшити тариф на газ, або принаймні передбачити в державному бюджеті кошти на компенсацію здорожчання тарифів на тепло, щоб школи могли працювати у звичному режимі, а школярі отримувати повноцінну освіту.

Також партія вимагає від уряду перестати звинувачувати вчителів у власному провалі кампанії з вакцинації. Адже насправді говорити про колективний імунітет можна лише за умови вакцинації щонайменше 80% усіх українців, а не лише вчителів.

Источник

Новости Украины