Уряд готує масштабну програму відновлення енергосистеми та залучить для цього інвестиції ЄС

КИЇВ. 21 березня. УНН. Кабінет міністрів України розробляє масштабну програму відновлення української енергосистеми, куди будуть залучені інвестиції Європейського Союзу. Про це на засіданні Уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише УНН.

Цитата

«Сьогодні Уряд затвердить законопроект «Про проекти національного інтересу у сфері енергетики». Ухвалення цього документа дозволить зменшити бюрократичні процедури та стимулювати інвестиції в енергетику», – зазначив Шмигаль.

Деталі

Він додав, що це дозволить розподіляти інвестиції в спільні енергетичні проекти з європейськими партнерами, а також сприятиме швидкому відновленню та посиленню стійкості української енергосистеми.

Доповнення

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, відповідний законопроект вже затверджено.

Ним передбачено:
— визначення понять «проекти національного інтересу в сфері енергетики», «проекти спільного інтересу Енергетичного Співтовариства» та «проекти взаємного інтересу»;
— визначення порядку відбору вищезазначених проектів, критеріїв їх відбору;
— створення міжвідомчої комісії із забезпечення реалізації проектів національного інтересу у сфері енергетики, а також унормування питання щодо визначення компетентного органу, який буде організовувати роботу відповідної комісії.

Джерело: УНН

Новости Украины