«Усі слухачі справляються»: як навчаються керувати тролейбусами майбутні водії у Полтаві

За інформацією: Суспільне Полтава.

Навчальний тролейбус. Суспільне Полтава

"Я, звісно, вражена навчанням. Дуже все проходить цікаво. Хотілося спробувати, напевно, щось нове. Життя не стоїть на місці, мені здається, треба все спробувати. Мені подобаються тролейбуси, я працюю кондуктором. І чому б і ні?", — поділилася враженнями слухачка курсів для водіїв тролейбуса Наталія Крохалєва.

Теоретичне навчання у слухачів курсу. Суспільне Полтава

"Ми зі слухачами вивчаємо основні органи керування тролейбусом, основні елементи кабіни водія та призначення, типи і все інше. Був предмет "Правила дорожнього руху", це було перші три тижні для того, щоб студенти вже могли перейти до практичних навчань. Також охорона праці, медицина", — сказав головний інженер КП "Полтаваелектроавтотранс" Павло Богодістий.

Курс для майбутніх водіїв тролейбусів проходять 10 слухачів. Нині навчають сім жінок та трьох чоловіків. Навчання мають завершити у середині серпня. Далі слухачів працевлаштують у "Полтаваелектроавтотранс".

Водійка-інструкторка. Суспільне Полтава

"Це за кошти держави це навчання проводиться. Десь 30% це у нас нехватка від того, що ми би хотіли мати. І водіїв 20 з чимось, десь 30 чоловік. У нас випуск був до війни майже 56 тролейбусів, зараз на 10 тролейбусів менше", — пояснив начальник КП "Полтаваелектроавтотранс" Євгеній Зайцев.

Читати ще

Читати ще У комунальному транспорті Полтави не вистачає водіїв та кондукторів: як це впливає

Як розповідала раніше Суспільному керівниця Полтавського центру профтехосвіти Державної служби зайнятості Валерія Коваль, навчання для водіїв тролейбусів у місті розпочали у середині травня. Для цього отримали спеціальну ліцензію Міністерства освіти і науки України. Сам курс готували із 2021-го року. Перед цим підготовка водіїв тролейбусів у Полтаві була 2013-го.

Новости Украины