Успішна спецоперація: у Чернігові викрили нарколабораторію з «товаром» на 110 млн грн

Днями, у Чернігові пройшла спецоперація із припинення діяльності злочинної групи, що діяла на території одразу кількох регіонів України. Правоохоронці перекрили канали постачання наркотиків до столиці та ліквідували потужну нарколабораторію із виготовлення так званих «дизайнерських наркотиків», що знаходилась прямо у Чернігові.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

За інформацією слідства, потужності чернігівської лабораторії дозволяли виготовляти до 25 кг психотропних речовин щотижня. Виготовлений «товар» реалізовувався оптовим покупцям за ціною 1 тис. доларів США за кілограм. Останні у свою чергу збували «психотропи» дрібним споживачам за ціною у 4 тис. доларів США за кілограм.

Правоохоронці вилучили обладнання для масового виготовлення синтетичних наркотиків (солей) та амфетаміну, 35 кг солі, близько 28 тисяч таблеток екстазі, понад 3,7 тисяч «марок», понад 5 кг марихуани, 1,6 кг альфа PVP, близько 1,7 кг амфетаміну, 2 кг псевдоефедрину, 50 гр кокаїну та у значних об’ємах МДМА, метадон, мефедрон тощо.

Загальна вага вилучених наркотичних, психотропних речовин та прекурсорів становить понад 2 тони. Вартість вилученого, за попередніми підрахунками, складає 110 млн гривень.

За результатами спецоперації у порядку ст. 208 КПК України правоохоронці затримали 7 осіб, серед яких організатор, реалізатори та особи, які забезпечували діяльність нарколабораторії.

Їм повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 307 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотиків , вчинені організованою групою). Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів, адже їм загрожує від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Источник

Новости Украины