Успішний контрнаступ України може змусити Путіна до переговорів, — Блінкен

Успешное контрнаступление Украины может вынудить Путина к переговорам, - Блинкен

Успішний контрнаступ України може наблизити мир та посилити позиції держави за столом переговорів щодо закінчення війни з Росією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на держсекретаря США Ентоні Блінкена на брифінгу.

"Успіх України в контрнаступі зробив би дві речі. Це зміцнило б її позицію за будь-яким столом переговорів, що з’явиться, і це також може призвести до того, що Путін нарешті зосередиться на переговорах про припинення війни, яку він розпочав. І в цьому сенсі це може наблизити мир, а не віддалити його", — сказав він.

З огляду на це США будуть продовжувати надавати максимальну підтримку Україні зараз, щоб вона могла досягти успіху на полі бою.

До того ж, підтримка спрямована на те, щоб Україна з часом могла створити потужний засіб стримування та оборонний потенціал для своєї армії, щоб у майбутньому, якщо Росія спробує здійснити нову агресію, вона мала шанс стримати її та, якщо необхідно, ефективно захиститися від неї.

Блінкен зауважив, що саме військова сила та економічна й демократична сили — це найважливіші речі, які потрібні Україні, щоб досягти успіху не лише для того, щоб вижити, але й для того, щоб розвиватися далі.

"І це також надсилає дуже сильний сигнал президенту Путіну, що, оскільки він вірить, що він переживе Україну, що він переживе наші країни, він помиляється; і що ми віддані Україні не лише зараз, але й у довгостроковій перспективі", — підкреслив він.

Держсекретар США також вважає, що Україна може очікувати побачити на саміті НАТО у Вільнюсі потужний пакет як політичної, так і практичної підтримки.

Він зауважив, що український народ, як і всі країни, що його підтримують, хочуть миру, але справедливого та довговічного. І коли Росія буде готова на нього піти, Україна та союзники зможуть це підтримати. Проте зараз, за словами Блінкена, Путін не готовий на це піти.

 

Джерело

Новости Украины