Утримати Мелітополь — Арестович назвав головну причину підриву Каховської ГЕС

Удержать Мелитополь - Арестович назвал главную причину подрыва Каховской ГЭС

Російські окупаційні війська 6 червня підірвали Каховську ГЕС. Унаслідок воєнного злочину росіян почала швидко прибувати вода, затоплюючи населені пункти.

Традиційно рашисти звинуватили в підриві стратегічного об'єкта ЗСУ, хоча очевидно, що те, що відбувається, вигідно саме окупантам.

З військової точки зору — підрив ГЕС, спроба перешкодити Силам оборони України форсувати Дніпро через систему островів у районі Херсона.

Підрив путіноїдами Новокаховської ГЕС показує, що варіант утримання Лівобережної Херсонщини вони для себе не розглядають.

Позбавлення Криму значного об'єму води внаслідок цього підриву — ставить уже питання про те — чи розглядають вони всерйоз утримання Криму?

Востаннє перед цим дамби на Дніпрі підривали гітлерівські війська, які йшли в 1943 році.

Окреме питання — заживлення водою Запорізької АЕС, але енергетики запевняють, що поки впораються — у станції є свій окремий басейн охолодження, і поки що води там вистачає.

З військового погляду — підрив ГЕС, спроба перешкодити Силам оборони України форсувати Дніпро через систему островів у районі Херсона, — вважає ексрадник Офісу президента України, військовий оглядач Олексій Арестович.

Ідея дивна, враховуючи, що велику кількість військ нам би там перекинути все одно не вдалося — технічно складно.

Але, мабуть, і мала кількість військ — уже видається путінському командуванню серйозною проблемою — хочуть закрити собі фланг і зосередитися на обороні лінії Мелітополь — Джанкой, і це незважаючи на те, що на лівому березі Дніпра з осені минулого року вони посилено копали оборонні споруди.

Джерело

Новости Украины